Textieldruk

Wij kunnen u een breed scala aan shirts en merchandise aanbieden. Al vanaf 1 stuks. In het kopje Textiel vind u ons  uitgebreide assortiment Hier zijn enkele voorbeelden van shirts die een wij verkopen: Basic T-shirts, poloshirts, tanktops, lange mouwen shirts, hoodies, sportkleding, organische kleding, werkkleding, fashionkleding, kinderkleding, promotionele shirts, teamkleding, kleding voor bedrijfsevenementen, voor sportevenementen, festivalkleding en merchandise, promotionele acties feesten bruiloften, schoolactiviteiten, mutsen, petten, tassen.

Ontdek de mogelijkheden van zeefdrukken en laat uw creativiteit de vrije loop met DrukVast.nl. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Wat is Zeefdruk

Drukvast Zeefdrukkerij maakt gebruik van een metalen frame met een uitgerekt gaas genaamd een zeefdrukraam voor zeefdruk. We bedekken het gaas met een lichtgevoelige emulsie en drukken het gewenste ontwerp erop. Na het drukken stellen we het frame bloot aan licht, wat de emulsie verhardt, behalve op de plaatsen waar de print zich bevindt. We spoelen deze delen uit met water om de sjabloon voor zeefdrukken te creëren. In het geval van ontwerpen met meerdere kleuren gebruiken we aparte zeven voor elke kleur om het volledige beeld tijdens het drukproces samen te stellen.

Dit ambacht bestaat al vele jaren en hoewel het proces zelf niet bijzonder complex is, vereist het kennis van verschillende materialen zoals textiel en inkt, en hoe ze met elkaar interageren. We hebben de nodige expertise om uw ontwerp nauwkeurig te vertalen naar grafische praktijk. We kunnen op de meest voorkomende posities drukken, zoals de voorkant en achterkant van de stof, de linker- of rechterborst, de mouwen en de binnenkant van de nek. Als u een andere gewenste positie heeft, bespreken we graag wat praktisch haalbaar is met u.

Verschillende Inkten
Bij Drukvast Zeefdrukkerij bieden we een verscheidenheid aan inkten voor uw zeefdrukbehoeften. Onze meest populaire keuze is plastisol inkt, bekend om zijn uitstekende dekking en duurzaamheid. Plastisol is een duurzame optie omdat het geen vluchtige oplosmiddelen meer bevat, waardoor het milieuvriendelijker is. Daarnaast kan deze inkt worden opgeslagen en hergebruikt, waardoor verspilling tijdens het drukproces wordt geminimaliseerd en dit sluit aan bij onze inzet voor duurzaamheid. Naast plastisol bieden we ook inkt op waterbasis en speciale effecten zoals goud, zilver, puff, fluor, glitter, hoogglanzend mat effect, vintage en zelfs ‘glow-in-the-dark’. Kies Drukvast Zeefdrukkerij voor hoogwaardige printoplossingen.
Textielsoorten

Bijna elk type textiel is geschikt om te zeefdrukken, maar veelvoorkomende producten zijn T-shirts, Hoodies, sweaters en polo’s. Sommige materialen zoals fleece, badstof of producten met een losse voering zijn minder geschikt voor zeefdruk. Voor deze producten raden we meestal DTF Transfer of borduurtechniek aan.

Voordelen van Zeefdruk

Hoge duurzaamheid:

Zeefdruk staat bekend om zijn duurzaamheid. De inkt wordt rechtstreeks op het textiel aangebracht en biedt een goede hechting, wat resulteert in langdurige afdrukken die bestand zijn tegen herhaald wassen.

Geschikt voor grote oplages:

Zeefdruk is efficiënt bij het produceren van grote hoeveelheden afdrukken. Het is een kosteneffectieve optie als je veel identieke ontwerpen nodig hebt.

Toepasbaar op diverse materialen:

Zeefdruk kan op verschillende soorten textiel en materialen worden toegepast, waaronder katoen, polyester, nylon en meer.

Mogelijkheid tot gebruik van speciale inkten:

Zeefdruk maakt het gebruik van speciale inkten mogelijk, zoals metallics, fluorescerende kleuren en andere speciale effecten, waardoor het geschikt is voor creatieve ontwerpen.

Verschillende inkten

Of je nu een kleine oplage nodig hebt of groots wilt uitpakken, bij DrukVast.nl zijn we er om jouw ideeën tot leven te brengen. Laat je inspireren door onze portfolio.

Het drukproces

Hier ziet u het drukproces van 5 kleuren zeefdruk, benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? neem vandaag nog contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte op